הערב נפתחה ביפן האולימפיאדה לאחר דחייה של שנה וניתן כבר עכשיו לומר שהמועמדים המובילים לזכות במדליית הזהב הם המארגנים – לפחות כאשר זה מגיע לקטגוריית השערוריות. קייגו אוימאדה, מוסיקאי יפני שהלחין חלק מהמוסיקה לטקסי הפתיחה והסגירה של האולימפיאדה התפטר לאחר שהועלו תלונות נגדו על התעללות. בשני ראיונות שאוימאדה העניק למגזינים בשנות ה-90 הוא התרברב על שנותיו בבית הספר במהלכן הוא התעלל בתלמידים בעלי מוגבלויות. ההתעללויות כללו הכרחת תלמידים לאכול צואה, הפשטה של תלמיד קשירתו ברחוב ועוד מעשים סדיסטיים שכוללים תקיפה מינית. לאחר שתפקידו באולימפיאדה נחשף התעורר גל מחאה ביפן ובו רבים דרשו את התפטרותו, אך אוימאדה אמר שהוא מצטער ומתחרט על מעשיו בעבר והוא מתכוון לכפר עליהם באמצעות השתתפותו באולימפיאדה. אם לא די בכך, הוועד האולימפי היפני הוסיף חטא על פשע והצהיר כי אוימאדה הביע חרטה על המקרים הללו והם מקווים שהוא ימשיך בעבודתו החרוצה למען המשחקים. לאחר שהסיפור נחשף גם בתקשורת האמריקאית והמחאה ביפן גברה הוא החליט לפרוש מהמשחקים ביוזמתו.
קנטארו קובייאשי, קומיקאי יפני שלקח חלק בתכנון טקס הפתיחה של האולימפיאדה פוטר מתפקידו יום לפני פתיחת המשחקים. קובייאשי (שביחד עם שותפו ג'ין קטאגירי) התפרסם תחת שם הבמה "Rahmens”, פוטר על רקע מערכון משנת 1998 ובו הם התבדחו על השואה. הרקע למערכון הוא תכנית ילדים יפנית ישנה בשם "?Dekirukana" שלימדה יצירה בנייר. במערכון עצמו הם דנים ביצירה של אלת בייסבול וכדור מנייר וכשהם מגיעים לשלב בו הם צריכים ליצור צופים השיחה נשמעת כך: קובייאשי: "עכשיו אנחנו צריכים ליצור צופים" קטאגירי: "בדיוק יש לי מלא דמויות של אנשים מוכנים מנייר" קובייאשי: "אה, מאותה פעם ששיחקנו שואה!". המחאה הגיעה גם מצד רבי אברהם קופר ממכון וויזנטל שאמר "אין לאף אדם, מוכשר ככל שיהיה, את הזכות ללעוג לקורבנות השואה".
יושירו מורי שכיהן כנשיא הוועד היפני המארגן של המשחקים (ובעברו גם כראש ממשלת יפן) עורר מחאה כאשר הוא טען בתחילת השנה שנשים מדברות יותר מדי בדיונים ושיש להגביל את הזמן שניתן להן לדבר. הרקע לדבריו היה הרצון להגדיל את מספר הנשים החברות בוועד כדי שהן תהוונה לפחות 40% מכלל החברים. בדומה לקייגו אוימאדה גם הוא סירב לפרוש מתפקידו בתחילה אולם הסכים לפרוש לאחר שהלחץ עליו הלך וגבר, גם מצד ספונסריות ראשיות של האולימפיאדה כמו טויוטה וקוקה קולה. את מורי החליפה בתפקיד סייקו האשימוטו ואני ממליץ לכם להמשיך לפסקה הבאה כי גם היא לא טמנה את ידה בצלחת.
סייקו האשימוטו היתה ספורטאית אולימפית בעברה וכיום היא פוליטיקאית חברת מפלגת השלטון היפנית LDP וכאמור מכהנת כנשיאת הוועד היפני המארגן. באולימפיאדת החורף שהתקיימה בסוצ'י בשנת 2014 בהיותה בת 49 היא הואשמה בהטרדה מינית של מחליק אמנותי על הקרח בשם דייסקה טקאהאשי. לפי הדיווחים, במסיבה שנערכה לאחר התחרויות עבור הספורטאים היפנים היא אילצה את טקאהאשי בן ה-28 לתת לה לנשק אותו שוב ושוב כאשר לפי אנשים שנכחו במסיבה גברת האשימוטו היתה לכאורה תחת השפעת אלכוהול. בתחילה היא הכחישה את התקרית אולם לאחר שמגזין יפני פרסם תמונות מפלילות שלה מהאירוע היא התנצלה. חבר למפלגה שלה בשם ווטארו טקשיטה ניסה להגן עליה וטען שכך היא מתנהגת עם כולם לא ננקטו נגדה שום צעדים.