תחבורה בטוקיו
איך להגיע מנקודה לנקודה ברחבי העיר באמצעות התחבורה הציבורית, כרטיסים נטענים, פאסים לרכבות התחתיות ומידע נוסף בנושא תחבורה בעיר.
איך להגיע מנקודה לנקודה ברחבי העיר באמצעות התחבורה הציבורית, כרטיסים נטענים, פאסים לרכבות התחתיות ומידע נוסף בנושא תחבורה בעיר.
התחבורה הציבורית בטוקיו מאוד מפותחת ונוחה אולם למטייל שרק נחת היא עלולה להיראת מעט מסובכת. בעמוד זה אסביר על כרטיסי הנסיעה השונים, רכבות וקווים נוחים, הדרך לנווט מנקודה לנקודה בעיר ועוד טיפים שיעזרו לכם להגיע למחוז חפצכם מבלי ללכת לאיבוד.
תוכן עניינים:
הדרך הנוחה והקלה ביותר לנווט בטוקיו ממקום למקום היא באמצעות אפליקציית גוגל מפות. בדוגמא הבא אני מדגים כיצד להגיע ממלון Sunroute Plaza בשינג'וקו אל תחנת Ueno בה נמצא שוק אמיוקו הפופולארי וגם מספר מוזיאונים מעולים. האפליקציה שלי באנגלית אבל אופן השימוש בעברית זהה לחלוטין.
פתחו את האפליקציה ולחצו על GO או התחל באפליקציה בעברית
שדה עליון – נקודת המוצא. האפליקציה תזהה איפה אתם כרגע. לחלופין אתם יכולים להזין את שם תחנת הרכבת הקרובה אליכם אם אתם כבר יודעים איך להגיע אליה.
שדה תחתון – הכניסו את שם היעד אליו אתם מעוניינים להגיע.
לאחר בחירת היעד האפליקציה תתן לנו מספר אפשרויות הגעה אליה. במקרה הנ"ל בחרתי לנסוע ממלון פופולארי בשינג'וקו אל תחנת אואנו. בחרו באופציה הראשונה שהאפליקציה מציעה לכם (לרוב היא הנוחה ביותר).
במסך זה ישנו פירוט לגבי הנסיעה.
מעל לפירוט מופיעה גם מפה שניתן להגדיל ולראות מקרוב את המסלול. זה טוב בעיקר למסלולי הליכה שמסומנים בעיגולים הכחולים (העיגול האפור הוא נקודת המוצא) וגם להבין את הכיוון הכללי אליו אנחנו נוסעים.
בטוקיו ניתן לרכוש שני סוגי כרטיסים אלקטרונים נטענים – סויקה (Suica) ופאסמו (Pasmo) שתקפים כמעט בכל יפן וניתן לשלם באמצעותם ברכבות, אוטובוסים, מוניות, חנויות נוחות ואפילו במכונות לממכר שתייה בהן יש קורא כרטיסים. טעינת הכרטיסים קלה ואפשרית בכל תחנת רכבת. שימו לב – הכרטיס הוא אישי לכל נוסע.
קניית כרטיס אלקטרוני
את הכרטיסים קונים במזומן בלבד במכונות האלקטרוניות בכל תחנת הרכבת (פאסמו בתחנות מטרו וסויקה בתחנות של JR).
בזמן הקנייה יש לבחור את סכום הטעינה הראשוני ממנו 500 ין ישמרו כפקדון. למשל, אם קניתם כרטיס סויקה או פאסמו וטענתם 2000 ין בזמן הקנייה, 500 ין ישמשו כפקדון והכרטיס יראה יתרה של 1500 ין בה תוכלו להשתמש לנסיעות.
אופן השימוש
בכניסה לתחנה סורקים את הכרטיס בשער האלקטרוני ותוצג בפניכם היתרה הנוכחית של הכרטיס. היות ומחיר הנסיעה נקבע לפי המרחק שנסעתם כשכתסרקו את הכרטיס ביציאה תוצג בפניכם עלות הנסיעה והיתרה המעודכנת.
החזרת כרטיס אלקטרוני
כרטיסים שהוצאו בטוקיו ניתן להחזיר אך ורק בה.
סויקה – ניתן להחזיר בכל תחנה של חברת JR בטוקיו. מיתרת הכרטיס תנוכה עמלה בסך 220 ין ותקבלו חזרה את היתרה ואת הפקדון. אם יתרת הכרטיס היא 0 לא תנוכה עמלה ותקבלו חזרה את הפקדון.
פאסמו – ניתן להחזיר בתחנות מטרו בטוקיו בהן יש משרד כרטיסים כמו תחנת גינזה, תחנת Keikyu Line בשדה התעופה האנדה, תחנת Keisei Line בשדה התעופה נריטה ועוד. כאשר מחזירים כרטיס פאסמו מקבלים את הפקדון ואת היתרה ללא ניכוי עמלות.
אז איזה כרטיס לקנות?
אם אתם נוחתים בטוקיו וגם ממריאים חזרה ממנה אז לא משנה אם זה סויקה או פאסמו -שניהם ישרתו אתכם היטב וגם תוכלו להזדכות עליהם. במידה ואתם נוחתים בטוקיו וממריאים חזרה מעיר אחרת (אוסקה למשל) אז קראו את החלק הבא על כרטיס Welcome Suica.
כרטיס אלקטרוני נטען מיוחד לתיירים שניתן לרכוש במשרדי הכרטיסים של חברת JR או בשמם המלא JR East Travel Service Center.
הכרטיס תקף ל-28 ימים בלבד ואידיאלי למי שנוחת בטוקיו וממריא חזרה מעיר אחרת (כמו אוסקה למשל) משום שאין עליו פקדון.
שימו לב שאי אפשר להזדכות על יתרת הכרטיס ומומלץ להשתמש בה עד תום ברכבות או בחנויות נוחות כמו Seven Eleven או Family Mart.
במידה והמלון שלכם ממוקם באקסקה, גינזה, אסקסה או כל איזור אחר שנגיש יותר לקווי מטרו ואין לכם רצון לרכוש כרטיס אלקטרוני אז פאס נסיעה למטרו יכול להיות פתרון אידיאלי. הפאס תקף ל-24/48/72 שעות משעת הנסיעה הראשונה (ולא מרגע הקנייה). היות וזה כרטיס נייר ולא כרטיס דיגיטלי בכל כניסה ויציאה מתחנת רכבת יש להכניס אותו לפתח בשער האלקטרוני ולהוציא אותו מהצד השני. הכרטיס המשתלם ביותר מבחינה כספית הוא ל-72 שעות.
עלות הפאס היא:
לחצו כאן להורדת מפה עם קווי המטרו בטוקיו בהם הפאס תקף
ניתן לרכוש את הפאסים במיקומים הבאים:
שדות תעופה:
בין השעות 7:00-20:00 במשרדי הכרטיסים בתחנות מטרו הבאות:
בנוסף, ניתן לרכוש את הפאסים במרכזי מידע לתיירים וגם בחלק מהמלונות ברחבי העיר. לרשימת המקומות המלאה לחצו כאן.
האופציה הכי פחות מומלצת היא לרכוש כרטיס עבור כל נסיעה בנפרד. זו אופציה ריאלית למי שרק מבקר בטוקיו יום או יומיים (בנסיעת עסקים למשל) אולם למי שמתכוון לשהות יותר זמן אחת האופציות האחרות תהיה עדיפה.