קווגואה - Kawagoe
עודכן לאחרונה 14.11.2022
קווגואה שוכנת במחוז סאייטמה צפונית לטוקיו. בתקופת אדו (1603-1868) העיר שגשגה בתור מרכז תחבורה ומסחר חשוב וקיבלה את הכינוי "אדו הקטנה". העיר ידועה בזכות מאות בתי המסחר הישנים שפזורים לאורך השדרה הראשית שלה, מגדל הפעמון הראשי איתו נהגו להכריז את השעה מספר פעמים ביום, מקדש היקאווה המפורסם והאווירה המסורתית שנשתמרה בה.
כמה זמן כדאי להקדיש?
בשל קרבתה לטוקיו אין צורך להקדיש לעיר יותר מיום טיול (ללא צורך בלינה מקומית).
מתי כדאי לבקר?
קווגואה מתאימה לביקור במשך כל השנה אולם אם מזדמן לכם לבקר בה באמצע אוקטובר תזכו לראות את הפסטיבל המקומי המיוחד שמושך כמיליון מבקרים ונערך מזה 360 שנה. בנוסף, בחודשים יוני-ספטמבר נערכים במקדש היקאווה פסטיבלים קטנים וחביבים.
איך מגיעים לקווגואה מטוקיו?
מתחנת שינג'וקו (כלול ב-JR Pass)
כשעה נסיעה בקו JR Saikyo Line
מתחנת איקבוקורו
כ-32 דקות נסיעה בקו Tobu-Tojo Line
מתחנת שיבויה
כ-46 דקות נסיעה בקו Fukutoshin Line
כ-76 דקות נסיעה בקו JR Saikyo Line (כלול ב-JR Pass)
תחבורה מקומית
אם אין לכם מגבלות הליכה מיוחדות ניתן לטייל בקווגואה רגלית.
אם תעדיפו להשתמש בתחבורה הציבורית תוכלו להשתמש באוטובוסים המקומיים – יש שתי חברות אוטובוסים פעילות בקווגואה ולכל אחת פאס משלה. מבחינת היעדים שניתן להגיע אליהם אין כמעט הבדל משום שכל האוטובוסים עוברים בין היעדים הפופולאריים. פאס לנסיעה חופשית באוטובוסים של חברת Tobu למשך יום אחד למבוגר עולה 300 ין ולילדים 150 ין ובחברת Eagle Bus שמפעילה אוטובסי רטרו הפאס למבוגר עולה 500 ין ולילדים 250 ין. את הפאס קונים במרכז המידע למטיילים בתחנת קווגואה אליה תגיעו מטוקיו וממנה גם תוכלו לקחת אוטובוס עד לתחנת Kura no machi (old town) שנמצאת ברובע המסורתי ולהמשיך את הטיול ברגל.
אני ממליץ להתחיל את הטיול רגלית מתחנת Kawagoe Station דרך רחוב הקניות המקומי (צאו מהיציאה המזרחית של התחנה והמשיכו צפונה – מרבית האנשים הולכים לרחוב הזה).
רובע קוּרָזוּקוּרִי (הרובע הישן)
הרובע הזה שנמצא בסך הכל כ-20 דקות מתחנת קווגואה יקח אתכם חזרה הישר לתקופת אדו. הארכיטקטורה המקומית שופעת בבתי מסחר שנקראים "קורזוקורי" ומספרים בדממה את ההיסטוריה של העיר. במאה ה-19 סבלה קווגואה משריפות רבות ואלה הגיעו לשיאן בשריפה הגדולה של 1893 שכילתה את בתיהם וסחורותיהם של תושבי העיר. לאחר השריפה סוחרי העיר החליטו להקדים תרופה למכה ולהקים מחדש את מחסניהם ובתי המסחר במבנים חסיני אש שנקראים קוּרַה (ביפנית: מחסן). אותם מבנים עומדים עד עצם היום הזה ומהווים את סמלה של העיר, הישן שבהם נבנה בשנת 1792. כיום המבנים האלה משמשים בתור חנויות, מסעדות, בתי קפה וישנן אפילו משפחות שהסבו אותם לבתים.
מגדל פעמון הזמן
הסמל המפורסם ביותר של קווגואה הוא מגדל פעמון הזמן שמתנשא לגובה של 16 מטר ושימש להכרזת השעה בזמן תקופת אדו. כיום מצלצלים בפעמון ארבע פעמים ביום באופן אוטומטי בשעות 6 בבוקר, 12 בצהריים, 3 אחר הצהריים ובשעה 6 בערב. אם תמתינו לצלצול בסבלנות צפויה לכם הפתעה קטנה.
מקדש היקאווה
מקדש שינטו שמעריכים כי נבנה לפני כ-1500 שנה עבור חמישה אלים. מתוך חמשת האלים ישנם שני זוגות שנשואים זה לזו והודות לאמונה זו המקדש מושך רווקים ורווקות שתרים אחר שידוך מוצלח וזוגות שמתפללים לנישואים מאושרים. למקדש היקאווה ישנן מסורות שונות וייחודיות ואחת מהן היא "אבני שידוך" – בכל בוקר 20 המבקרים הראשונים זכאים לקבל אבן שנעטפה על ידי מיקו סאן (בחורות צעירות שמועסקות במקדשי שינטו) ומהווה סגולה לשידוך מוצלח.
בחודשי הקיץ נערכים במקדש פסטיבלים קטנים ונחמדים ובאחד מהם מקשטים את המקדש במאות שבשבות רוח.
קאשייה יוקוצ'ו (סמטת הממתקים)
במהלך תקופת שוֹוַה (1926-1989) שגשגו באיזור זה כ-70 חנויות ממתקים מסורתיות אולם כיום נותרו רק 22. בסמטא הזו תוכלו למצוא וליהנות ממבחר גדול של ממתקים יפנים מסורתיים וצבעוניים שעשויים מאורז, תפוח אדמה מתוק, שעועית אזוקי לצד מתוקים מודרנים יותר כמו גלידה ועוגות.
סניף סטארבאקס
בין המבנים הישנים סמוך למגדל פעמון הזמן מסתתר סניף קטן של סטארבאקס שנבנה בסגנון מסורתי ונטמע באופן הרמוני בסביבה. חלקו החיצוני של המבנה נבנה מעץ מקומי והקישוטים על קירותיו הפנימיים הם מדלתות הזזה מסורתיות של בתים ישנים. אפילו כריות הישיבה בסניף עשויות מאותו הבד שבו משתמשים כדי לתפור קימונו בקווגואה. בצידו האחורי של בית הקפה ישנה גינת אבנים קטנה עם עצי בונסאי ננסיים וטרסה בה ניתן לשבת.