שאלות נפוצות לגבי יפן
בעמוד הזה תמצאו שאלות נפוצות שיש למטיילים לגבי יפן. כל התשובות נכתבו על ידי והן עדכניות לינואר 2025.
אין צורך. מחזיקי דרכון ישראלי מקבלים ויזת תייר ל-90 ימים באופן אוטומטי לאחר הנחיתה ביפן. בביקורת הדרכונים ידביקו לכם באחד מדפי הדרכון את מדבקת הויזה.
העונות הפופולאריות ביותר לטיול ביפן הן האביב (מרץ-אפריל) וחודשי הסתיו (אוקטובר-נובמבר). מזג האוויר בחודשי הקיץ (סוף יוני – אמצע ספטמבר) מאוד חם ולח וזו גם העונה שיורד בה הכי הרבה גשם לכן היא פחות מומלצת.
אני ממליץ להגיע לפחות לשבועיים כדי שתוכלו לבקר במגוון יעדים אולם אם יש לרשותכם רק שבוע ניתן להתמקד בטוקיו וקיוטו, או לחלופין רק בטוקיו עם טיולי יום.
יש ביפן הרבה מאוד זנים שונים של עצי דובדבן אולם הזן הנפוץ והמפורסם ביותר פורח לרוב בסוף מרץ ותחילת אפריל. שיא הפריחה בטוקיו ב-2024 היה ב-4 לאפריל.
ין (הוגים כ-Yen). 1000 ין שווים כ-24 שקלים.
כן, הרבה מקומות מקבלים כרטיסי אשראי. כדאי לקחת בחשבון שישנם מקומות שמקבלים מזומן בלבד. השימוש בשיטות תשלום כמו אפל פיי וגוגל פיי לא נפוץ.
כדאי להחליף בבנקים בארץ. ביפן אין הרבה חלפני כספים והמכונות האוטומטיות בבתי המלון נותנות שער נמוך מאוד.
לא. בעבר היה מאוד משתלם למטיילים להשתמש בפאס לרכבות אולם מאז שמחירי הפאס עלו בצורה דרסטית באוקטובר 2023 הוא לא משתלם לרוב המוחלט של המטיילים.
אם אתם נוחתים בטוקיו כדאי לכם לרכוש כרטיס נטען מסוג Welcome Suica אשר תקף ל-28 ימים וניתן להשתמש בו ברכבות עירוניות, אוטובוסים, מוניות, חנויות נוחות, מוזיאונים ועוד. אם יש לכם אייפון אז אתם יכולים להוסיף כרטיס Suica דיגיטלי. למידע נוסף בקרו בעמוד אמצעי תחבורה ביפן.
באופן כללי לא, אולם אם אתם מתכוונים לטייל ביפן בקיץ ולשהות באיזורים כפריים או לטייל הרבה בטבע, אז כדאי לשקול חיסון נגד דלקת מוח יפנית. מומלץ להתייעץ עם רופא משפחה או מרפאת מטיילים מספר חודשים לפני הטיול כדי לקבל את המידע העדכני ביותר.
מנסיוני עדיפה חבילת גלישה מהארץ. סים מקומי (אינטרנט בלבד) ניתן לרכוש בחנויות אלקטרוניקה גדולות ברחבי יפן וגם בשדה התעופה אולם ברוב המקרים צריך לשלם תוספת כדי שיתקינו ויגדירו לכם אותו.
כללי הנימוס החשובים ביותר ביפן הם לא לדבר בטלפון ברכבת ולשים את המכשיר על מצב שקט (בשום פנים ואופן לא לשמוע מוסיקה בטלפון ברכבת). לתת לאנשים קודם לרדת מהרכבת ורק אחר כך לעלות, לא לחסום מעברים עם מזוודות, לא לזרוק אשפה ברחוב או בפחים שאינם מיועדים לכך (אין לזרוק כוסות קפה מסטארקבאקס וכו' בפחי מחזור לבקבוקים ופחיות).
לרוב לא. במסעדות ובבתי מלון יוקרתיים ישנם דמי שירות שמחושבים כחלק מהמחיר. לעיתים נוהגים לתת טיפ לנהג פרטי, מדריך או בל-בוי בבתי מלון.
טרם הכניסה למעיינות החמים יש לשטוף את הגוף במקלחות הסמוכות. אין להיכנס לאונסן עם בגדים כלשהם (גם לא בגד ים). ברוב המוחלט של האונסנים יש הפרדה מלאה בין גברים לנשים. בחלקם ניתן לשכור אונסן פרטי לפרק זמן קבוע מראש (30-60 דקות) יכולים להיכנס יחדיו.
כן. אם אין לכם בעיה לנהוג בצד שמאל שכירת רכב יכולה לעזור לכם להגיע למקומות שהתחבורה הציבורית לא מגיעה אליהם.
אני ממליץ לשכור רכב מ-Toyota Rent a Car או Nippon Rent a Car. ניתן לשכור רכב עד 3 חודשים מראש.
הרשיון הישראלי הרגיל לבדו לא תקף ליפן ויש צורך להוציא רשיון בינלאומי בצורה של ספח כמו בתמונה הבאה. אנא שימו לב שמועד שכירת הרכב ביפן לא יכול להיות מעל לשנה מיום הוצאת הרשיון הבינלאומי (אפילו שכתוב על הספח שהוא בתוקף ל-3 שנים) לכן מומלץ להוציא אותו כמה חודשים לפני הטיול שלכם. ניתן להנפיק את הרשיון הבינלאומי במקומות מורשים על ידי משרד התחבורה בארץ.